Κούκλια Vs Πάφου για τα μάτια της... αναδυόμενης Αφροδίτης

Πυρ και μανία είναι παράγοντες και κάτοικοι των Κουκλιών κατά των δημοτικών αρχών της Πάφου, με αφορμή την υπόθεση της «αναδυόμενης Αφροδίτης». Η προχθεσινή αποκάλυψη του Δημάρχου Πάφου για πρόταση παφιτών επιχειρηματιών του εξωτερικού να φιλοτεχνήσουν και τοποθετήσουν ένα γιγάντιο άγαλμα της θεάς στην θάλασσα της Κάτω Πάφου, έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στα Κούκλια, παράγοντες των οποίων όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Φ», μιλούν για προσπάθεια παραχάραξης της ελληνικής μυθολογίας.

Οι εν λόγω παράγοντες επισημαίνουν ότι η γέννηση της θεάς Αφροδίτης είναι ταυτόσημη διεθνώς με την περιοχή της Πέτρας του Ρωμιού και οποιαδήποτε απόπειρα αλλαγής των δεδομένων, έστω και μόνο ως τουριστική ατραξιόν, θα προκαλέσει άσκοπη σύγχυση μεταξύ των ξένων, αλλά και κακό προηγούμενο στις σχέσεις των διαφόρων τοπικών αρχών.

Υποστηρίζουν δε, ότι αμέσως μετά την υποβολή της πρότασης των κυπρίων επιχειρηματιών του εξωτερικού, θα έπρεπε ο Δήμος Πάφου να έρθει σε επαφή με την κοινότητα των Κουκλιών για από κοινού συζήτηση των παραμέτρων που δημιουργεί η πρόταση, ώστε να αποφευχθεί η σημερινή αντίδραση που ήδη εκδηλώνεται σε μεγάλο μέρος της κοινότητας.

«Πέτρα του σκανδάλου» είναι, όπως αποκάλυψε από την Τετάρτη ο «Φ», πρόταση ομάδας παφιτών επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται σε ξένες χώρες για δημιουργία ενός γιγάντιου μπρούντζινου αγάλματος της Θεάς Αφροδίτης. Βάσει της πρότασης των παφίων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται σε μεγάλες εταιρείες της Ευρώπης και της Αμερικής, το άγαλμα θα είναι ύψους τεσσάρων μέτρων, θα απεικονίζει την "Αναδυόμενη Αφροδίτη" και ζητήθηκε όπως τοποθετηθεί στον χώρο του αρχαίου λιμενοβραχίονα της Πάφου, δηλαδή στο τμήμα της θάλασσας μεταξύ Δημοτικών Μπάνιων και Δημοτικού Περιπτέρου του μόλου.

Οι προτείνοντες το έργο επιχειρηματίες, απέστειλαν ήδη ένα πρώτο σχέδιο του αγάλματος στον Δήμο Πάφου, το οποίο ανακοίνωσαν ότι θα αναλάβει να φιλοτεχνήσει ο γνωστός ελλαδίτης καλλιτέχνης Παύλος-Άγγελος Κουγιουμτζής. "Βάσει της πρότασης τους", ανέφερε ο Δήμαρχος Πάφου, "οι εταιρείες τις οποίες εκπροσωπούν θα αναλάβουν πλήρως το κατασκευαστικό κόστος του μπρούτζινου αγάλματος, ενώ μόνη υποχρέωση του Δήμου Πάφου θα είναι η μεταφορά και τοποθέτηση του στην θαλάσσια περιοχή που προτείνουν".

Η πρόταση των παφιτών επιχειρηματιών, τόνισε ο κ. Βέργας, θα τεθεί ενώπιον των δημοτικών επιτροπών και άλλων οργάνων προκειμένου να λάβει επισήμως απόφαση ο Δήμος για την προώθηση ή μη της πρότασης. Η αντίδραση που παρατηρείται ήδη στα Κούκλια, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Φ», εκτιμάται ότι θα δρομολογήσει νέες εξελίξεις πριν την οριστικοποίηση των θέσεων του Δήμου Πάφου.

 

- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/koinonia-eidiseis/160/159648/kouklia-vs-pafou-gia-ta-matia-tis-anadyomenis-afroditis#sthash.UjwwuODC.dpuf