Δεν θέλουν να κλίσει

Επείγουσα συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών προτού ληφθεί τελική απόφαση για το κλείσιμό του, ζητά ο Κυπριακός Οργανισμός Αναπτύξεως Γης.

Όπως ανέφερε το μέλος του Διοικητικού Συμβούλιου του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης Αντώνης Πετρίδης το συμβούλιο απέστειλε επιστολή στον ΥΠΕΣ, ζητώντας συνάντησή μαζί του.

Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου για κλείσιμο του Οργανισμού Αναπτύξεως Γης, επειδή όπως είπε έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του, το ΔΣ του Οργανισμού συνήλθε, σε έκτακτη συνεδρία.

Ο κ.Πετριδης δήλωσε ότι ο οργανισμός δεν επιβαρύνει το δημόσιο και αντίθετα συνεισφέρει στην Κυπριακή Οικονομία και στους χαμηλόμισθους γι’αυτό και είναι αναγκαίο να συνεχίσει την λειτουργία του.

Στο μεταξύ επιτακτική είναι η ανάγκη διατήρησης του οργανισμού ανάπτυξης γης όπως δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Αντώνης Πετρίδης.

Μέχρι σήμερα μέσω του οργανισμού εξασφάλισαν στέγη πέντε χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Κύπρο. Μόνο τους δυο τελευταίους μήνες έχουν διατεθεί 83 οικιστικές μονάδες και σχεδόν ο οργανισμός έχει εξαντλήσει το στοκ του.

Ο κ.Πετριδης σημείωσε ότι στην Πάφο 860 άτομα έχουν στεγαστεί μέσω του οργανισμού ενώ παραμένουν ακόμη αδιάθετες 16 οικιστικές μονάδες αδιάθετες στην Εμπα και στον Απόστολο Παύλο. Ο κ.Πετριδης διαπιστώνει ότι οι Παφιτες προτιμούσαν να αποτείνονται στον οργανισμό για την διάθεση οικοπέδων και όχι έτοιμων κατοικιών.

Κάτι ανάλογο όπως είπε συνέβη στις περιπτώσεις της Αργακας, της Εμπας, Καναβιους, Αγίας Βαρβάρας, Παναγιάς ,Γεροσκήπου και Τιμη.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ