Στην Χάλκη η ομάδα του Νεάπολης

Την 1η Σεπτεμβρίου καθιερωμένη Ημέρα Προστασίας του Περιβάλλοντος από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο αναμένεται να γίνει στην Χάλκη η πανηγυρική παρουσίαση της μελέτης «Σχεδιασμός των Κήπων της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης» που έχει εκπονηθεί από το πανεπιστήμιο Νεάπολης, ενόψει της αναμενόμενης επαναλειτουργίας της σχολής που χαρακτηρίζεται ως ο φάρος της Ορθοδοξίας.

Ήδη αναχώρησε για την Κων/πολη αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου για να παρουσιάσει την μελέτη.

Το Νεάπολις φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις του την ομάδα εργασίας, για την υλοποίηση των σχεδίων διαμόρφωσης και εμφύτευσης των κήπων της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, επικεφαλής της οποίας, είναι η Δρ. Τζούλια Τζώρτζη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Τοπίου και Διευθύντρια Ευρωπαϊκών και Ερευνητικών Προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Νεάπολις.

Στην ομάδα μετείχαν το εργαστήριο Αρχιτεκτονικής Τοπίου της Σχολής Αρχιτεκτονικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών και άλλοι ειδικοί επιστήμονες.

Η Τζούλια Τζωρτζη δήλωσε ότι έγινε από όλους μια άριστα τεκμηριωμένη εργασία και εξέφρασε την εκτίμηση ότι το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ