Παρέμβαση Αναστασιαδη

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ζήτησε να ενημερωθεί λεπτομερώς για το θέμα που προέκυψε με την αντίδραση του κοινοτάρχη και των μελών του κοινοτικού συμβουλίου Νέου Χωριού.

Χθες ο κοινοτάρχης Ανδρέας Χριστοδούλου –Μάχιμος επέδωσε στον έπαρχο Πάφου Γιαννάκη Μαλουριδη επιστολή παραίτησης σύσσωμου του κοινοτικού συμβουλίου στην περίπτωση που επικυρωθεί η απόφαση Υπουργικής Επιτροπής για την ανταλλαγή ιδιωτικής γης στο Νέο Χωριό με χαλητικη στην προνομιούχα περιοχή «Πρεγκος» που βρίσκεται στο ύψωμα που δεσπόζει του Κόλπου της Χρυσοχους.

Η κοινότητα είχε εκφράσει αρνητική θέση για την ανταλλαγή από την πρώτη στιγμή που είχε εγερθεί το θέμα .

Όταν οι θέσεις της κοινότητας δεν ληφθηκαν υποψιν ο κοινοτάρχης και σύσσωμο το κοινοτικό συμβούλιο αντέδρασαν και έθεσαν τις παραιτήσεις τους στην διάθεση του επαρχου Πάφου Γιαννάκη Μαλουριδη ο οποίος πριν τις δεχθει ζητήσει διορία μιας εβδομάδας προκειμένου να διαβουλευτεί για το θέμα με τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα.

Για το θέμα ενημερώθηκε και ο ίδιος ο πρόεδρος της δημοκρατίας , σύμφωνα με πληροφορίες ο οποίος επέδειξε ζωηρό ενδιαφέρον ζητώντας να μελετήσει ο ίδιος τον φάκελο της υπόθεσης προτού ληφθουν οριστικές αποφάσεις για το ζήτημα.

Τα μελη του κοινοτικου συμβουλιου αναμενουν ότι η κυβερνηση δεν θα προχωρησει στην ανταλαγη και οι ιδιοι θα συνεχισουν να χειριζονται τα διαφορα ζητηματα που αφορουν στην κοινοτητα Νεου Χωριου.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ