Μύδρους κατά ΑΗΚ

Μύδρους κατά της ΑΗΚ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ένωσης κοινοτήτων Πάφου Μιχάλης Ευθυμίου τονίζοντας ότι ο οργανισμός έχει κλείσει τον κύκλο του και θα πρέπει άμεσα όχι μόνο να ιδιωτικοποιηθεί αλλά να δημιουργηθούν και άλλες εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου οι αδύνατοι να σταματήσουν να αποτελούν έρμαιο όπως είπε χαρακτηριστικά της αρχής ηλεκτρισμού.

Αφορμή για το ξέσπασα του πρόεδρου της ένωσης κοινοτήτων Μιχάλη Ευθυμίου αποτέλεσε η πολύωρη διακοπή της ηλεκτρικής ενέργειας σε 18 κοινότητες της επαρχίας Πάφου παραμονή του 15Αυγουστου.

Η διακοπή ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα και ο ηλεκτρισμός αποκαταστάθηκε λίγο πριν τα μεσάνυκτα ,γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα όπως είπε την ακύρωση πολλών φεστιβάλ και άλλων εκδηλώσεων των κοινοτήτων ενώ ηλεκτρονικές και άλλες συσκευές έχουν υποστεί μεγάλες ζημίες.

Ο Μιχάλης Ευθυμίου απέρριψε την θέση της ΑΗΚ ότι ο λόγος της διακοπής ήταν τεχνικός λόγο της υγρασίας στο δίκτυο μεταφοράς τονίζοντας ότι οι πληροφορίες του κάνουν λόγο για σκόπιμη διακοπή με στόχο να αποσυμφορηθουν τα δίκτυα προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι τουριστικές περιοχές και τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο όπως είπε τονίζοντας ότι όπως η ΑΗΚ έχει τον τρόπο να κατεβάζει τους διακόπτες στους καταναλωτές και οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν την δυνατότητα να αλλάξουν εταιρεία.

Είπε ακόμη ότι με πρόταση δική του θα εξεταστεί το ενδεχόμενο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τις κοινότητες από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για κάλυψη των αναγκών όχι μόνο των κοινοτικών υποδομών αλλά και για άλλες χρήσεις.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ