Μέτρα λαμβάνει η αστυνομία για την εξιχνίαση των κλοπών

 Έξαρση παρατηρείται στις τελευταίες ημέρες στις διαρρήξεις και στις κλοπές των εκκλησιών σύμφωνα με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο τύπου του αρχηγείου αστυνομίας Νικολέτα Τυρίμου.

Για το θέμα η αστυνομία έχει προχωρήσει σε σειρά συσκέψεων ενώ έχουν καταρτιστεί κάποια σχέδια ενεργείας ως προς την πρόληψη των διαρρήξεων αλλά και την εξιχνίαση των κλοπών που για ευνόητους λόγους δεν μπορούν – όπως είπε- να ανακοινωθούν.

Η αστυνομία σημείωσε, θα εντείνει τις προσπάθειες της για αντιμετώπιση του φαινόμενου σε στενή συνεργασία με τις εκκλησιαστικές αρχές.

Η κυρία Τυρίμου, μιλώντας στο Ράδιο Πάφος , απηύθυνε έκκληση προς το κοινό να συνεργάζεται με την αστυνομία και σε περίπτωση που περιπέσει οτιδήποτε στην αντίληψη του να επικοινωνήσει με το πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό.

Σε σχέση με τις διαρρήξεις και κλοπές σε οικείες, ανέφερε πως ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και την περίοδο των διακοπών παρατηρείται μια αύξηση στο φαινόμενο των διαρρήξεων και κλοπών .

Πρόσθεσε επίσης πως καθένας καθ΄ ημάς ενδείκνυται να λαμβάνει όλα τα μέτρα για προστασία της δικής του περιουσίας. Κάλεσε τέλος τους πολίτες, αν έχουν σύστημα συναγερμού να το ενεργοποιούν με την έξοδο τους από το σπίτι, να μην αφήνουν αντικείμενα αξίας εκτεθειμένα και να μην αφήνονται κλειδιά πάνω στις πόρτες.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ