Κλάπηκε εικόνα αξίας από την εκκλησία της Αγίας Ειρήνης στην Τίμη.

Κλοπή εικόνας της Αγίας Ειρήνης, αξίας 3.000 ευρώ, κατήγγειλε στην Αστυνομία ο ιερέας της εκκλησίας της Αγίας Ειρήνης, στην κοινότητα Τίμης.

Η νέα καταγγελία έγινε σήμερα στις 5 τα ξημερώματα από τον ιερέα της εκκλησίας Παπανδρέα Πέτρου, σύμφωνα με την οποία μεταξύ των ωρών 20:00 χθες το βράδυ και 5:00 σήμερα το πρωί άγνωστοι εισήλθαν στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης στην Τίμη και απέσπασαν απ’ αυτή την εικόνα της Αγίας Ειρήνης, αξίας 3.000 ευρώ – όπως ανέφερε - και διάφορα εκκλησιαστικά είδη ανάμεσα στα οποία ένα ασημένιο σταυρό από εξαπτέρυγο, 1 ασημένιο καντήλι, 2 ασημένια ποτήρια με τα καλύμματά τους και ένα ασημένιο δισκοπότηρο, άγνωστης μέχρι στιγμής αξίας.

Οι δράστες και σ΄ αυτή την περίπτωση, όπως και στην εκκλησία του Αγίου Δημητριανού, παραβίασαν την πόρτα του ιερού με αιχμηρό αντικείμενο. Μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων μετέβησαν στη σκηνή για τη συλλογή τεκμηρίων. Η αστυνομία Πάφου διερευνά την υπόθεση.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα σε διάστημα μερικών ωρών δράστες εισέβαλαν σε τρεις εκκλησίες στην επαρχία Πάφου και συγκεκριμένα στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στην κοινότητα της Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς, στην εκκλησία του Αγίου Δημητριανού στον Άγιο Δημητριανό και τέλος στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης στην Τίμη.