Πρόταση για γενική καθιέρωση του ορίου ταχύτητας στα 30 χλμ εντός των πόλεων.

Πρόταση για γενική καθιέρωση του ορίου ταχύτητας στα 30 χλμ αντί 50 χλμ που είναι σήμερα εντός των πόλεων, υποβάλλεται στο νέο Στρατηγικό Σχέδιο για την οδική ασφάλεια.

Αυτό αναφέρθηκε χθες από την υπεύθυνη της Μονάδας Οδικής Ασφάλειας του υπουργείου Μεταφορών Ελπίδα Επαμεινώνδα, κατά τη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Addressing road safety during the pandemic» μετά από πρωτοβουλία της Ύπατης Αρμοστείας της Αυστραλίας στην Κύπρο και του πανεπιστημιακού ερευνητικού κέντρου CERIDES του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με την πρόταση, το όριο ταχύτητας στις πόλεις θα πρέπει να κατέβει στα 30 χλμ όχι μόνο έξω από σχολεία ή σε κάποιες οδούς στις οποίες έγινε ανάπλαση της περιοχής και δόθηκε προτεραιότητα στους πεζούς, αλλά και όπου αλλού ενδείκνυται, πλην στις λεωφόρους με τέσσερις λωρίδες.

Ενδέχεται να εξαιρεθούν οι μικροί δρόμοι στις γειτονιές για τους οποίους έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί ένας οδηγός να κινηθεί με μεγάλη ταχύτητα.

Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση, είναι και απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2011 για καθιέρωση αυτού του ορίου ταχύτητας στις πόλεις και ήδη κάποιες άρχισαν να το εφαρμόζουν.

Για να εφαρμοστεί αυτό το όριο θα πρέπει ν’ αποφασιστεί στο Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας και πιθανότατα να εγκριθεί και από τη Βουλή.

Για τη λήψη απόφασης θα ληφθεί υπόψη και το γεγονός ότι το μέτρο αυτό πιθανόν να αυξήσει τα δυστυχήματα στις πόλεις αντί να τα μειώσει, γιατί κάποιοι θα επιχειρούν να προσπεράσουν κάποιον που κινείται με 30 χλμ.

Όλα θα εκτιμηθούν στο Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας το οποίο είναι και το αρμόδιο όργανο για να λάβει την σχετική απόφαση.

Ηδη το όριο των 30 χλμ έχει καθιερωθεί στις οδούς Στασικράτους στη Λευκωσία και Αγκύρας στη Λεμεσό οι οποίες έτυχαν ανάπλασης με στοιχείο τη βιώσιμη κινητικότητα.

Τη χθεσινή εκδήλωση χαιρέτισαν οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Μεταφορών, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, ο Ύπατος Αρμοστής της Αυστραλίας και ο εκπρόσωπος του παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη.

Στον χαιρετισμό της η υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως επιβάλλεται η συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς και την επιστημονική κοινότητα για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Στον δικό του χαιρετισμό ο υπουργός Μεταφορών, αναφέρθηκε περιγραμματικά στις δράσεις και τους στόχους του Στρατηγικού Σχεδιασμού που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας τον Οκτώβριο του 2020.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι δύο πρέσβειρες Οδικής Ασφάλειας Ραφαέλα Μιλτιάδους και Μαρίνα Κυριάκου κατέθεσαν τις απόψεις και τις προσωπικές εμπειρίες τους για τα θέματα ασφαλούς διακίνησης και προσβασιμότητας.