Χ. Παπαντωνίου: Σε πορεία ομαλότητας βρίσκεται πλέον η κίνηση στις υπεραγορές.

Σε πορεία ομαλότητας βρίσκεται πλέον η κίνηση στις υπεραγορές, αφού το κοινό έχει συνηθίσει τις νέες συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας που επέβαλε η πανδημία.

Αυτό τονίζει ο πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Υπεραγορών, Χαράλαμπος Παπαντωνίου.

Σε γενικές γραμμές η κατάσταση έχει πλήρως ομαλοποιηθεί πλέον σε καθημερινή βάση, αφού οι πολίτες συνήθισαν τη νέα πραγματικότητα από το πρώτο lockdown της περασμένης άνοιξης, ενώ και οι επιχειρήσεις είναι πια πλήρως εξοπλισμένες και έτοιμες από την πλευρά τους να λειτουργήσουν και αυτές όπως επιβάλλεται από την σημερινή κατάσταση, επεσήμανε.

Ο κ. Παπαντωνίου επεσήμανε ότι η κατάσταση θα βελτιωνόταν ακόμη περισσότερο σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα αν εισακουγόταν η πρόταση του Συνδέσμου Υπεραγορών για μείωση του χρόνου που έχει προβλεφθεί για εξυπηρέτηση μόνο των ευπαθών ομάδων πληθυσμού κάθε πρωί.

Δεν υπάρχουν τόσο μεγάλοι αριθμοί συμπατριωτών μας που εμπίπτουν σε αυτές τις κατηγορίες ώστε να χρειάζεται η αποκλειστική χρήση των υπεραγορών μέχρι τις 10.00 πμ, εκτίμησε, αλλά θα αρκούσε μια μικρότερη χρονική διάρκεια.

Παράλληλα, έχει πλέον εμπειρικά διαπιστωθεί ότι ο χρόνος παραμονής των ηλικιακών αυτών ομάδων στα καταστήματα είναι μικρότερος και επομένως, η ελάττωση του χρονικού ορίου που έχει δεσμευθεί προς τον σκοπό αυτό θα συνέτεινε στην αποφυγή συνωστισμού κατά τις υπόλοιπες ώρες.