Ο Ήρωας του Καπιτωλίου.

Σε ήρωα των ημερών αναδεικνύεται ο Γιουτζίν Γκούντμαν, ο αστυνομικός του Καπιτωλίου που όρθωσε μόνος του το ανάστημά του απέναντι στον όχλο των υποστηρικτών του Τραμπ προκειμένου να μην μπουν στην αίθουσα συνεδριάσεων της Γερουσίας.

Ο Γιουτζίν Γκούντμαν συγκράτησε μόνος του τους εισβολείς και δεν τους άφησε να μπουν στην αίθουσα συνεδριάσεων της Γερουσίας, παρασύροντάς τους σε άλλη κατεύθυνση, όπου είχε ζητήσει να έλθουν ενισχύσεις.

Όπως φαίνεται και από τα βίντεο που τράβηξαν με τα κινητά τους δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο, ο Γκούντμαν κατάφερε να κατευθύνει σε άλλο σημείο τον όχλο, καλώντας παράλληλα σε ενισχύσεις τους συναδέλφους του, χωρίς μάλιστα να χρησιμοποιήσει το όπλο του.

Ένα από τα βίντεο δείχνουν τον αστυνομικό να απευθύνεται στον αρχηγό του όχλου, ο οποίος αργότερα κατονομάστηκε ως ο Νταγκ Τζένσεν και συνελήφθη μετά από μέρες και του ζητά να υποχωρήσει.

Παράλληλα, χρησιμοποιεί τον εαυτό του ως δόλωμα για να απομακρύνει τους εισβολείς από τις πόρτες της Γερουσίας και δίνει την ευκαιρία σε άλλους αστυνομικούς να φτάσουν εγκαίρως στον χώρο.

Κι ενώ ο Γκούντμαν στεκόταν ως ανάχωμα μπροστά στο οργισμένο πλήθος, δύο άνδρες της αστυνομίας του Καπιτωλίου (USCP) τέθηκαν σε διαθεσιμότητα λόγω της συμπεριφοράς τους όταν σημειώθηκε η εισβολή οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ την Τετάρτη, ανακοίνωσε ο Τεντ Ράιαν, βουλευτής των Δημοκρατικών που εκπροσωπεί την πολιτεία Οχάιο.

Ο ένας αστυνομικός τράβηξε σέλφι με τους ταραχοποιούς.

Ο δεύτερος φόρεσε καπελάκι MAGA («Make America Great Again», «ας ξαναδώσουμε στην Αμερική το μεγαλείο της», το σύνθημα της εκστρατείας του Τραμπ) και άρχισε να δίνει οδηγίες στους εισβολείς, εξήγησε ο κ. Ράιαν μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο υπηρεσιακός αρχηγός της USCP θεώρησε τις ενέργειές τους επαρκή αιτία για να τεθούν αμέσως σε διαθεσιμότητα, διευκρίνισε ο Δημοκρατικός πολιτικός, μέλος υποεπιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων που επιβλέπει το ομοσπονδιακό αστυνομικό σώμα.