Εκλογές ΗΠΑ: Η ανακαταμέτρηση στην Τζόρτζια επιβεβαίωσε την οριακή νίκη Μπάιντεν.

Ένα μεγάλο βήμα, και τυπικά, πριν την ανάδειξή του στον 46ο πρόεδρο των ΗΠΑ έκανε ο Τζο Μπάιντεν καθώς τη νίκη με οριακή διαφορά του Δημοκρατικού υποψήφιου επιβεβαίωσε η ανακαταμέτρηση με το χέρι των ψηφοδελτίων που κατατέθηκαν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στην πολιτεία της Τζόρτζια.

Η ανακαταμέτρηση αποφασίστηκε να γίνει διότι με βάση τα ανεπίσημα αποτελέσματα ο Μπάιντεν επικράτησε με διαφορά μόλις 14.000 ψήφων από τον Ρεπουμπλικάνο απερχόμενο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μπραντ Ράφενσπεργκερ, υπουργός Εσωτερικών στην πολιτεία, δήλωσε ότι δεν υπάρχει «καμία αμφιβολία» πως οι αρχές της πολιτείας θα επικυρώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα σήμερα.

Η ανακαταμέτρηση έδειξε πως το αποτέλεσμα «είναι ευθυγραμμισμένο πολύ κοντά με αυτό που είχαμε όταν ανακοινώσαμε τα αποτελέσματα τη βραδιά των εκλογών», τόνισε ο Ράφενσπεργκερ, ο οποίος έκανε δηλώσεις στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WSB.

Χαρακτήρισε εντελώς οριακή τη νίκη του Μπάιντεν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η διαφορά δεν ήταν ούτε «μια δαχτυλήθρα» ψήφων.

Για την ιστορία, ο Μπάιντεν επικράτησε του Τραμπ με διαφορά 12.284 ψήφων, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα.

Επιπλέον οι αξιωματούχοι επανέλαβαν επανειλημμένα δεν υπήρξε καμία εκτεταμένη απάτη ή παρατυπίες στην ψηφοφορία.

Με βάση το νόμο είναι υποχρεωμένη να πιστοποιήσει το εκλογικό της αποτέλεσμα μέχρι την Παρασκευή.

Ο Μπάιντεν καταδίκασε σήμερα την «απίστευτη ανευθυνότητα» του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εξακολουθεί να μην αποδέχεται το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.