Θέλουν να ανοίξουν τα Κόκκινα

Την διάνοιξη του οδοφράγματος των Κοκκίνων επαναφέρει η συντονιστική επιτροπή δήμου και κοινοτήτων διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχους.

Το θέμα συζητήθηκε κατά την τελευταία συνεδρία της συντονιστικής υπό τον Δήμαρχο Πόλης Χρυσοχούς Άγγελο Γεωργίου με την συμμετοχή των κοινοταρχών των 25 κοινοτήτων του διαμερίσματος. Ο Άγγελος Οδυσσέως ανέφερε ότι το αποφασίστηκε να αποσταλεί υπόμνημα στον πρόεδρο της δημοκρατίας με την ευκαιρία της επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό το φθινόπωρο.

Οι κοινότητες και ο δήμος της Πόλης Χρυσοχους θεωρούν ότι το άνοιγμα του οδοφράγματος θα τους έδινε την δυνατότητα εύκολης πρόσβασης προς την πρωτεύουσα ,κάτι που θα επενεργούσε θετικά στην ανάπτυξη της περιοχής. Στον ίδιο υπόμνημα θα ζητείται η στήριξη του προέδρου σε σχέση με το θέμα της κατασκευής του δρόμου Πάφου- Πόλεως Χρυσοχους.

Στην συνεδρία της συντονιστικής συζητήθηκε επίσης το θέμα της αξιοποίησης των ευκαιριών, για απορρόφηση Ευρωπαϊκών κονδυλίων που παρουσιάζονται με την νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020, η συνεργασία και συντονισμός Δήμου και Κοινοτήτων για τις πολιτιστικές δραστηριότητες, τα προβλήματα που παρεμβάλλονται στην ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς καθώς επίσης και τα προβλήματα και οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Πόλεως.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ