Πολιτιστική Ατζέντα για το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Αυγούστου.

Σάββατο 1 Αυγούστου.

Ολοκληρώνεται ο κύκλος εκδηλώσεων στο Παττίχειο Δημοτικο Θεατρο Λεμεσού με τίτλο νύχτες με φεγγάρι στην αυλή.

Στις 8.30 παρουσιάζεται στο A' μέρος η μουσική συνάντηση

«ΡΙΤΑ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ, ΑΜΑΡΤΙΑ ΜΟΥ»

με την Δανάη Χρίστου στην ερμηνεία.

Και στο B' ΜΕΡΟΣ θα παρουσιαστουν

«Ρεμπέτικα τραγούδια»

με τους Σπύρο Βασιλάκο, Άννα Αριστείδου, Γρηγόρη Ιωάννουκαι Μάκη Χρυσοστόμου.

Το Κτήμα Βασιλειάδη στο Όμοδος , παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση:

με την ηθοποιό Μάρα Κωνσταντίνου και τον πιανίστα Σάββα Σάββα.

Η παράσταση αρχίζει στις 7.30 Ένα θεατρικό αφιέρωμα στον μεγάλο έλληνα ποιητή Κώστα Καρυωτάκη, με φόντο τη θάλασσα της Πάφου, παρουσιάζεται στο ξενοδοχείο Almyra το Σάββατο και ώρα 8.30 το βράδυ.

Στη σκιά των τελευταίων ωρών του αυτόχειρα ποιητή, ο λόγος του ερμηνεύεται από τον ηθοποιό Ανδρέα Αραούζο μέσα από μια σειρά ποιήματα, αποσπάσματα αλληλογραφίας και πεζά του Καρυωτάκη που επέλεξε ο Φώτης Αποστολίδης ο οποίος σκηνοθετεί το δρώμενο.

Με τη Θεατρική παράσταση

«Ο Μικρός Πρίγκηπας»

που θα δοθεί στις 7 μμ στο Θερινό Αττικόν της Πάφου με τον ηθοποιό Γιάννη Μίνω και με την Είσοδο δωρεάν αρχίζουν οι εκδηλώσεις του Aυγούστου στην Πάφο.

Κυριακή 2 Αυγούστου.

Το Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού φιλοξενεί την Κυριακή την 8ο ετήσια εκδήλωση Streetdance και Bboying.

Ο Hip Hop Summit 2020 πραγματοποιείται στη Λεμεσό, δίνοντας την ευκαιρία σε χορευτές όλων των ηλικιών και ικανοτήτων, σε ομάδες ή ατομικά, να διαγωνιστούν επιδεικνύοντας τις ικανότητές τους στο breakdance και streetdance.

Όσοι διακριθούν, θα συμμετάσχουν στις διεθνείς διοργανώσεις UDO European Championships και UDO World Championships.

Η 1η φάση αρχίζει στις 5 και η 2η στις 7.30 το βράδυ.

Στα πλαίσια των εορτασμών για τα 80 χρόνια της, η Χορωδία «Άρης» Λεμεσού οργανώνει συναυλία με τίτλο «95 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης» στο Κηποθέατρο Λεμεσού την Κυριακή 2 Αυγούστου και ώρα 9 το βράδυ.

Οι συναυλίες έχουν σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο συνθέτη της Ρωμιοσύνης με την ευκαιρία των 95- χρόνων από τη γέννηση του.

Οι συναυλίες γίνονται με τις ευχές και την έγκριση του Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος επιμελήθηκε και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Σ ’αυτό συμμετέχει η διεθνούς φήμης Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», η χορωδία «Άρης» Λεμεσού και οι τραγουδιστές Βασίλης Λέκκας, Πέγκυ Ζήνα, Μπάμπης Τσέρτος και Σπύρος Κουτσοβασίλης.

Τελείται την Κυριακή στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, το ετήσιο εθνικό μνημόσυνο του ήρωα Γιαννάκη Ταλιώτη, ο οποίος ως γνωστόν έπεσε στις μάχες της Τηλλυρίας, τον Αύγουστο του 1964, καθώς, επίσης και των ηρώων Χρίστου Κωνσταντινίδη, Αντώνη Αντωνίου και Μιχάλη Κυπριανού.