«Ο ΚΗΠΟΣ ΜΑΣ».

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν και συμμετείχαν ενεργά στη δράση δημιουργίας κήπου με βότανα, του προγράμματος

«Αφηγήσεις στη Θαλασσοφίλητη Γη» της Άτυπης Ομάδας Νέων ANTAMOSIS, με τη στήριξη του Σχεδίου ReCOVer20 του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και του Κοινοτικού Συμβουλίου Χλώρακας.

Η δράση «Ο κήπος μας» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 στο Πάρκο Αγίου Νικολάου στη Χλώρακα, στην Πάφο, εμπλέκοντας δημιουργικά δεκάδες παιδιά και νέους.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Κοινοτάρχης Χλώρακας, κύριος Νικόλας Λιασίδης.

Οι συμμετέχοντες φύτεψαν αρωματικά βότανα και έμαθαν γι’ αυτά από την εκπαιδευτικό Έλενα Τσιμούρη και στόλισαν τον κήπο με ζωγραφισμένα βότσαλα.

Ταξίδεψαν με την αφήγηση του παραμυθιού «Λατρεύω τα σύννεφα» από τη νηπιαγωγό-θεατροπαιδαγωγό Νεοφύτα Πολυδώρου (Θέατρο Σύννεφο).

Συμμετείχαν σε ψυχοκινητικά παιχνίδια, μπαλονοκατασκευές και face painting με τον Παλιάτσο Παταπούφα

(Ραφαέλλα Πενταρά, Κοινωνιολόγος - ΜΑ Σπουδές Φύλου).

Διασκέδασαν και φωτογραφήθηκαν με τις μασκότ Μίκυ και Μίννι Μάους

(Πέτρος και Γεωργία Τσίγγα, Παλιάτσος Παταπούφας) από τον νεαρό μαθητή Ιωάννη Κωνσταντίνου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος

«Αφηγήσεις στη Θαλασσοφίλητη Γη»

πραγματοποιήθηκαν από τις αρχές Ιουλίου βιωματικά θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια από την εμψυχώτρια Δήμητρα Σωκράτους και εργαστήρια κινούμενων σχεδίων

«Σε μια άλλη γη» από τον animator-γραφίστα Μάριο Ματθαίου.

Αυτό το διάστημα υλοποιείται η δράση δημιουργίας τοιχογραφίας (mural art) από τον καλλιτέχνη-γραφίστα Ανατόλιο Σπυρλίδη (Royal Venom) σε κτίριο στη Χλώρακα.

Το πρόγραμμα προωθεί την ψυχοσυναισθηματική ενδυνάμωση των συμμετεχόντων προς διαχείριση των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας και των όποιων προκλήσεων της ζωής.