ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Η NEOΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΗ ΟΔΟΣ ΦΕΛΛΑΧΟΓΛΟΥ, ΟΙ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

Ακόμη ένα σημαντικό έργο της Πάφου ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε σήμερα στην χρήση των πολιτών.

Πρόκειται για το έργο Αποκατάστασης της οδού Φελλάχογλου, των παρακείμενων δρόμων και των νέων χώρων στάθμευσης στην περιοχή, συνολικής δαπάνης 1,5 εκατ. ευρώ.

Μιλώντας το πρωί κατά την παράδοση του έργου στην κυκλοφορία, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος τόνισε ότι με την ολοκλήρωση και του έργου αυτού, η πόλη ξαναποκτά ζωή, ομορφιά και αίγλη σε μια περιοχή στην οποία δεν είχαν εκτελεστεί έργα από το 1960, με αποτέλεσμα η πάλαι ποτέ εμπορική οδός Φελλάχογλου που αποτελούσε το «σύνορο» μεταξύ της Ε/Κ και Τ/Κ συνοικίας, να παρουσιάζει για πολλές δεκαετίες εικόνα εγκατάλειψης και ερήμωσης.

Με τη συγχρηματοδότηση του κράτους κατά 80%, ανέφερε ο κ. Φαίδωνος, ανακαινίσαμε την περιοχή και δημιουργήσαμε νέους χώρους στάθμευσης 170 θέσεων, ενώ πολύ σύντομα δημιουργούμε έναν ακόμη ώστε να υπάρχουν πλέον γύρω στις 320 θέσεις στάθμευσης, πράγμα που επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση στην περιοχή και κατ’ επέκταση την τόνωση της εμπορικής κίνησης στο παραδοσιακό κέντρο της Πάφου.

Με κοινά συνεργεία Δήμου και Υπουργείου Εσωτερικών, πρόσθεσε ο κ. Φαίδωνος, ανακαινίσαμε ακόμη πέρα του 30% των καταστημάτων που για χρόνια είχαν μετατραπεί σε αποθήκες και συνεχίζουμε μέχρι την πλήρη ανακαίνιση όλων των κτιρίων της περιοχής.

Εκεί όπου υπάρχουν μη δικαιούχοι χρήστες καταστημάτων, τόνισε ο κ. Φαίδωνος, θα υποχρεωθούν να τα εγκαταλείψουν προκειμένου να έρθουν νέοι άνθρωποι που θα τα αξιοποιήσουν δημιουργικά.

Ο Δήμαρχος Πάφου σημείωσε ότι με την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης και εξωραϊσμού στην περιοχή και τη δημιουργία του μεγαλύτερου στην Κύπρο σταθμού λεωφορείων που θα κατασκευαστεί στην διπλανή «Καραβέλα», ενισχύοντας έτσι τη συνδεσιμότητα με την τουριστική περιοχή, το ιστορικό εμπορικό κέντρο της πόλης θα καταστεί πόλος έλξης για χιλιάδες ξένους επισκέπτες και ντόπιους κάτοικους της πόλης.