Λειτουργούν δέκα ξενοδοχειακές μονάδες μέχρι τα τέλη του Ιουνίου στην Πάφο.

Προβληματισμό διακατέχει το Σύνδεσμο Ξενοδόχων Πάφου για την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μετά την πανδημία του covid- 19.

Δέκα ξενοδοχειακές μονάδες αναμένεται να επαναλειτουργήσουν μέχρι τα τέλη του Ιουνίου, στην Επαρχία Πάφου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνο Μιχαηλίδη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως μέχρι στιγμής στην Επαρχία Πάφου λειτουργούν τρία ξενοδοχειακά καταλύματα, ωστόσο μέχρι τα τέλη του μηνός σε λειτουργία θα βρίσκονται δέκα ξενοδοχεία.

Όπως εξήγησε ο κ. Μιχαηλίδης όλα θα εξαρτηθούν από την κίνηση του αερολιμένα Πάφου αφού μέχρι στιγμής αναμένονται δύο πτήσεις στις 21 Ιουνίου από την Θεσσαλονίκη και το Ισραήλ.

Περισσότερα ξενοδοχεία αναμένεται να ανοίξουν συνέχισε τον Ιούλιο μήνα.

Σε σχέση με τις πληρότητες του τριημέρου του κατακλυσμού ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως στα τρία ξενοδοχεία που είναι ανοικτά, οι πληρότητες κυμάνθηκαν στο 65% με 70% προσθέτοντας πως η διαμονή των πελατών δεν παρουσίασε το παραμικρό πρόβλημα ενώ εφαρμόστηκε πλήρως το πρωτόκολλο.

Το προσωπικό φέρει γάντια και μάσκες και οι απολυμάνσεις γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ όλα λειτούργησαν καλά.

Αυτές τις ημέρες ωστόσο από την Τρίτη μέχρι και την Παρασκευή οι πληρότητες των ξενοδοχείων, όπως είπε, είναι μηδενικές, μετά το τριήμερο του κατακλυσμού.

Ερωτηθείς κατά πόσο ο φετινός εγχώριος τουρισμός κυμαίνεται σε μεγαλύτερα ποσοστά από πέρσι την ανάλογη περίοδο, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου ανέφερε πως είναι αυξημένος λόγω του ότι οι ξενοδοχειακές μονάδες ήταν άδειες και υπήρχε διαθεσιμότητα 100% των ξενοδοχείων.

Ενώ συνέχισε, πέρσι τα ξενοδοχεία κατέγραφαν ήδη ψηλές πληρότητες με τουρίστες από το εξωτερικό.

Επίσης συνέχισε στην Πάφο όλη μόνο τρεις ξενοδοχειακές μονάδες λειτούργησαν οπότε εκ των πραγμάτων η προσφορά ήταν σαφώς μειωμένη σε αριθμό δωματίων.

Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως όπως σκιαγραφείται τώρα το τοπίο αναφορικά με την καλοκαιρινή σαιζόν ακόμη δεν υπάρχει σοβαρή ένδειξη από κάποια αγορά με την οποία έχουν καλή συνδεσιμότητα, όπως τη αγγλική και τη ρωσική.

Η γερμανική αγορά πρόσθεσε, είναι η μόνη αγορά για την οποία θα καταβληθεί προσπάθεια για σοβαρή ροή τουριστών στην επαρχία Πάφου το καλοκαίρι, ενώ όσον αφορά την επιμήκυνση της σαιζόν ο κ. Μιχαηλίδης εκτίμησε πως εάν η αγγλική αγορά επανέλθει, υπάρχει μια πιθανότητα να μετακινηθεί πέραν του Οκτωβρίου η καλοκαιρινή σαιζόν.

Σε σχέση με την εργοδότηση του προσωπικού ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι αυτή θα ακολουθεί το άνοιγμα των ξενοδοχείων και την αύξηση της πληρότητας.

Τέλος έστειλε το μήνυμα ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και να δράξουμε την ευκαιρία με την έναρξη των πτήσεων προς την Κύπρο.

Σημειώνεται πως στις 21 Ιουνίου θα αφιχθούν οι πρώτες πτήσεις στο αεροδρόμιο Πάφου, παρ` ότι τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου επαναλειτουργούν από την 9η Ιουνίου, στο πλαίσιο της τρίτης φάσης χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που λήφθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Hermes Airports, οι πρώτες πτήσεις που θα αφιχθούν στο αεροδρόμιο Πάφου θα είναι από την Θεσσαλονίκη και το Ισραήλ, αλλά οι λειτουργοί της διαχειρίστριας εταιρείας αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο πραγματοποίησης κάποιων πτήσεων και νωρίτερα.

Πηγή: ΚΥΠΕ