Ο Φίλιππος έκλεισε τα 99!

Η σχέση του με την Ελλάδα, η σχιζοφρενής μητέρα, η άστατη ζωή, ο ευνουχισμός του από την βασίλισσα & η δικαίωση του πιο όμορφου πρίγκιπα που πέρασε από την βασιλική οικογένεια!

Άντεξε στο πλευρό της πιο αγαπητής και ταυτόχρονα τις πιο μισητής γυναίκας του πλανήτη!

Σαν σήμερα πριν απο 99 χρόνια, γεννήθηκε ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, ο οποίος πριν από 4 χρόνια περίπου παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του στη βασιλική οικογένεια.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, δούκας του Εδιμβούργου, γεννήθηκε με τον τίτλο Φίλιππος της Ελλάδος και της Δανίας, στις 10 Ιουνίου 1921, στο παλάτι Μον Ρεπό στην Κέρκυρα.

Είναι ο μοναδικός γιος του πρίγκιπα Ανδρέα της Ελλάδος και της πριγκίπισσας Αλίκης de Battenberg.

Είναι κατά συνέπεια εγγονός του βασιλιά Γεωργίου 1ου της Ελλάδας, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1913, και εξάδελφος των βασιλέων Γεωργίου II και Παύλου 1ου της Ελλάδας.

Αποτελεί το μακροβιότερο μέλος της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας.

Η οικογένειά του εξορίστηκε από τη Ελλάδα όταν εκείνος ήταν ακόμη βρέφος.

Έχοντας εκπαιδευτεί στη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, κατατάχθηκε σε ηλικία 18 ετών στο Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό, το 1939.

Τότε, ο βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ΄ και η σύζυγός του βασίλισσα Ελισάβετ επισκέφθηκαν το Βασιλικό Ναυτικό Κολέγιο Μπριτάνια.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η βασίλισσα και ο θείος του Φιλίππου, Λουδοβίκος, ζήτησαν από εκείνον να συνοδεύσει τις δύο κόρες του βασιλιά, την πριγκίπισσα Ελισάβετ και την πριγκίπισσα Μαργαρίτα, οι οποίες ήταν μακρινές ξαδέλφες του.

Η Ελισάβετ, δεκατριών ετών τότε, ερωτεύθηκε τον Φίλιππο και ξεκίνησε να αλληλογραφεί μαζί του.

Μετά τον πόλεμο, ο Φίλιππος πήρε την απαιτούμενη άδεια από το βασιλιά Γεώργιο ΣΤ΄ προκειμένου να παντρευτεί την Ελισάβετ.

Πριν από την επίσημη ανακοίνωση του αρραβώνα τους, εγκατέλειψε τους ελληνικούς και δανικούς βασιλικούς του τίτλους και έγινε Βρετανός υπήκοος, υιοθετώντας το επώνυμο Μαουντμπάτεν των παππούδων του από την πλευρά της μητέρας του, μετά από τον "ευνουχισμό" και την τεράστια μάχη που έδωσε με την βασίλισσα.

Μετά από ένα αρραβώνα πέντε μηνών, παντρεύτηκε την Ελισάβετ, στις 20 Νοεμβρίου 1947.

Ο Φίλιππος και η Ελισάβετ παντρεύτηκαν στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ, με την τελετή να μεταδίδεται τηλεοπτικά από το BBC σε πάνω από 200 εκατομμύρια ανθρώπους.

Στο γάμο δεν προσκλήθηκαν συγγενείς του Φιλίππου από τη Γερμανία, όπως οι τρεις εν ζωή ναζί αδελφές του, καθώς ήταν ακόμη νωπές οι μνήμες από τον πόλεμο.

Μετά το γάμο, το ζευγάρι εγκαταστάθηκε στο Κλάρενς Χάουζ.

Λίγο πριν από το γάμο, ο βασιλιάς του χορήγησε τον τίτλο Βασιλική Υψηλότητα και τον έχρισε Δούκα του Εδιμβούργου.

Με την υγεία του βασιλιά Γεωργίου να επιδεινώνεται, η Ελισάβετ και ο Φίλιππος διορίστηκαν στο Ανακτοβούλιο, στις 4 Νοεμβρίου 1951.

Στα τέλη του Ιανουαρίου του 1952, το ζευγάρι ξεκίνησε μια περιοδεία στις χώρες της Κοινοπολιτείας.

Ωστόσο, στις 6 Φεβρουαρίου 1952, όταν βρίσκονταν στην Κένυα, ο πατέρας της Ελισάβετ απεβίωσε και εκείνη έγινε βασίλισσα.

Ο Φίλιππος ήταν μάλιστα εκείνος που της μετέδωσε την είδηση του θανάτου του πατέρα της, βασιλιά Γεωργίου.

Το 1957 γίνεται πρίγκιπας της Αγγλίας, ως "αντάλλαγμα" που είναι ο μοναδικός άντρας, που τα παιδιά του δεν έχουν το επίθετο του, μετά από διαταγή της συζύγου του.

Η σύζυγός του τον ονόμασε πρίγκιπα του Ηνωμένου Βασιλείου το 1957.

Απέκτησαν τέσσερα παιδιά μαζί:

τον πρίγκιπα Κάρολο, την Πριγκίπισσα Άννα, τον πρίγκιπα Ανδρέα και τον πρίγκιπα Εδουάρδο.

Έχει οκτώ εγγόνια και πέντε δισέγγονα.

Μέσω διατάγματος, το 1960, δόθηκε η δυνατότητα στους απογόνους του Φιλίππου και της Ελισάβετ που δεν έφεραν τίτλους να χρησιμοποιούν το επώνυμο Μαουντμπάτεν-Γουίνσδορ.

Η σχιζοφρενής μητέρα του.

Ο Φίλιππος εκπαιδεύτηκε αρχικά σε ένα αμερικανικό σχολείο στο Παρίσι που βρισκόταν υπό τη διεύθυνση του Ντόναλντ Μακτζάνετ, ο οποίος περιέγραψε το Φίλιππο ως "τραχύ, άγριο αγόρι, αλλά πάντα εξαιρετικά ευγενικό".

Το 1928 εστάλη στο Ηνωμένο Βασίλειο για να ενταχθεί στο σχολείο Τσιμ, μένοντας μαζί με τη γιαγιά του πριγκίπισσα Βικτώρια της Έσσης – Ντάρμσταντ στο Παλάτι του Κένσινγκτον.

Τα επόμενα τρία χρόνια, οι τέσσερις αδελφές του παντρεύτηκαν Γερμανούς ευγενείς και μετακόμισαν στη Γερμανία, η μητέρα του τοποθετήθηκε σε άσυλο, καθώς είχε διαγνωστεί με σχιζοφρένεια, και ο πατέρας του μετακόμισε σε ένα μικρό διαμέρισμα στο Μόντε Κάρλο.

Οι επαφές του με τη μητέρα του ήταν ελάχιστες για τα επόμενα χρόνια της παιδικής του ηλικίας.

Το 1933 εστάλη στο σχολείο του Κάστρου του Ζάλεμ στη Γερμανία, στο οποίο φοίτησε δωρεάν καθώς ήταν ιδιοκτησία του γαμπρού του Μπερτόλδου της Βάδης.

Μετά από δύο χρόνια στο Ζάλεμ, ο Φίλιππος μετακόμισε στο σχολείο κόλαση Γκόρντονστουν της Σκωτίας.

Οι εξωσυζυγικές σχέσεις, τα ποτά και τα ξενύχτια.

Ο 99χρονος πρίγκιπας φημολογείται ότι είχε πολλές εξωσυζυγικές σχέσεις και έκανε έξαλλη ζωή παρά το γεγονός ότι ήταν παντρεμένος με τη βασίλισσα της Αγγλίας.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου λέγεται πως ήταν πολύ γυναικάς, είχε αρκετές εξωσυζυγικές σχέσεις, ενώ παράλληλα έπινε αρκετά.

Το 1956, η βασίλισσα έμαθε ότι μια άγνωστη γυναίκα επισκέφτηκε τον άνδρα της στο βασιλικό γιοτ "Britannia".

Τότε αποφάσισε να ζητήσει διαζύγιο ωστόσο της άλλαξαν γνώμη και έστειλε τον Φίλιππο σε περιοδεία στο εξωτερικό, για να ηρεμήσουν τα πράγματα.

Σκοπός ήταν να αποφευχθεί ένα σκάνδαλο, το οποίο θα έφθειρε περισσότερο την εικόνα της Ελισάβετ.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η Ελισάβετ ανακάλυψε τις απιστίες του συζύγου της.

Μάλιστα, εκτός από τις περιστασιακές συντρόφους του, υπήρξε και μία που φημολογείται ότι η σχέση τους διαρκεί μέχρι σήμερα.

Οι δυο τους εθεάθησαν για πρώτη φορά μαζί το 1994, όταν έκαναν μαθήματα ιππασίας στο παλάτι.

Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε εκμυστηρευτεί σε φίλο της οικογένειας για τη σχέση τους ότι "ο Φίλιππος ήθελε να την έχει διαρκώς κοντά του".

Γενέθλια σε καραντίνα.

Τα φετινά 99ά γενέθλια του πρίγκιπα Φιλιππου, ο οποίος έχει ζήσει σχεδόν έναν αιώνα ζωής, δεν θα γιορταστούν όπως συνήθως.

Ο ίδιος μαζί με τη βασίλισσα βρίσκονται σε απομόνωση λόγω του κορωνοϊού.

Από το Ουίσδορ, θα έχουν τη δυνατότητα να δουν και να δεχτούν ευχές από τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά τους, εξ αποστάσεως αυτή τη φορά, μέσω βιντεοκλήσης.

Πρωτόγνωρα γενέθλια, εν μέσω μιας πρωτόγνωρης εποχής.