Σκοντάφτει στα λεφτα το νέο Θέατρο

Στην απαίτηση των Τουρκοκυπρίων ιδιοκτητών του τεμαχίου που προορίζεται να ανεγερθεί το θέατρο να πάρουν και μετρητά έκτος από γη σε άλλη τοποθεσία φαίνεται να σκοντάφτει ξανά το θέμα της ανταλλαγής.

Αν και έχουν δοθεί 4 εναλλακτικά σενάρια με άλλα χαλήτικα τεμάχια ισης αξίας με το δικό τους οι Τ/Κ κληρονόμοι επιμένουν ότι ένα μέρος της αξίας του οικοπέδου τους θα πρέπει να τους καταβληθεί σε μετρητά.

Για το θέμα ενημερώθηκε στην τελευταία συνεδρία του το δημοτικό συμβούλιο το οποίο στην ουσία αναμένει την κατάληξη των διαπραγματεύσεων προκειμένου να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του τεμαχίου πριν αναθέσουν στους αρχιτέκτονες που έχουν επιτύχει στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που είχε προκηρυχτεί να σχεδιάσουν λεπτομερώς το νέο δημοτικό θέατρο Πάφου.

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Σιαηλης τόνισε ότι αν τα εμπόδια είναι ανυπέρβλητα δεν υπάρχει άλλη λύση από το να μην γίνει το έργο .

Άλλωστε και η πρόταση της Πάφου για ανάληψη του χρίσματος της πολιτιστικής πρωτεύουσας, υπενθύμισε, προέβλεπε την παραγωγή πολιτισμού σε ένα ανοικτό εργαστήρι και η Πάφος είναι γεμάτη από τέτοιους ανοικτούς χώρους που μπορούν να αξιοποιηθούν.

Δεν είναι ντροπή, είπε , αν δεν έχεις λεφτά να μην ξεκινήσεις ένα έργο, ντροπή είναι να το ξεκινήσεις και να το αφήσεις ημιτελές, κατέληξε.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ