Να προτιμούν καταστήματα του Δήμου καλεί τους Αγλαντζιώτες ο Δήμαρχος.

Ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς Χαράλαμπος Πετρίδης καλείς τους Αγλαντζιώτες να προτιμούν τα καταστήματα του Δήμου, δίνοντας έτσι ανάσα στην οικονομική ζωή της πόλης.

Σε δελτίο Τύπου με αφορμή τη χαλάρωση των μέτρων, αναφέρει πως η επόμενη μέρα πρέπει να βρει τις πόλεις μας πιο δυνατές και εκφράζει την ευγνωμοσύνη του σε όλους για τη δύναμη, το θάρρος και τις προσωπικές θυσίες , ώστε η χώρα μας και η πόλη μας να αντιμετωπίσουν με επιτυχία την πανδημία.

"Λόγω της σωφροσύνης που επιδείξατε, η Κύπρος και η Αγλαντζιά κερδίζουν τη μάχη. Σήμερα περνάμε σταδιακά στην επόμενη φάση των μέτρων, με ελεύθερες μετακινήσεις, σχολεία και περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς", αναφέρει.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο τους τελευταίους τρεις μήνες γίνονται εντατικά απολυμάνσεις δρόμων, δημόσιων χώρων και κτηρίων.

Παράλληλα, έχουν ληφθεί αναγκαία μέτρα για την προστασία των εργαζομένων.

Εφαρμόστηκε σχέδιο εκ περιτροπής εργασίας, καθώς και άδειες για τους εργαζόμενους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και έγιναν ενημερώσεις και έλεγχοι για τον ιό, διανομή και τροφοδοσία με μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, υλικά καθαριότητας κ.λπ.

Δόθηκε επίσης έμφαση στις τεχνολογικές υποδομές ώστε να εξυπηρετούνται οι δημότες εξ αποστάσεως (τηλεφωνικά κέντρα, ηλεκτρονικές πληρωμές ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διαδικτυακές πληροφορίες).

Λειτούργησαν γραμμές στήριξης και πρώτης ανάγκης και διατέθηκαν χρήματα με τη γενναιόδωρη στήριξη πολιτών και τοπικών επιχειρήσεων για την καταπολέμηση του COVID-19.

Ενισχύθηκαν τα Κοινωνικά Παντοπωλεία και ξεκίνησε πρωτοποριακό πρόγραμμα διανομής τροφίμων και φαγητού κατ’ οίκον με εθελοντές στα σπίτια των ευπαθών ομάδων.

"Όλα αυτά δείχνουν έμπρακτα την ευαισθησία, την αλληλεγγύη μας αλλά και την αποτελεσματικότητά μας.

Παράλληλα, αναδεικνύουν τη σύγχρονη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως κύριος πυλώνας άσκησης κοινωνικής πολιτικής", αναφέρει ο Δήμαρχος.

Αναφέρει ακόμη τον προγραμματισμό και τα έργα που ξεκίνησαν ή είναι στα σχέδια:

Έχει υπογραφεί σύμβαση για τη μελέτη και το σχεδιασμό βελτιωτικών έργων στη Λεωφόρο Μακαρίου και τις βόρειες παρόδους.

Έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία νέου χώρου πρασίνου επί της συμβολής της Οδού Αγ. Μαύρης και Ξάνθης και αναμένεται η δεντροφύτευση του χώρου και μικρές κατασκευαστικές λεπτομέρειες.

Έχουν συμπληρωθεί τα αντιπλημμυρικά έργα στην Οδό Υψηλάντη και Τρικούπη ενώ έχουν ξεκινήσει τα μέτρα κυκλοφοριακής ύφεσης στη συμβολή της Οδού Βάρναλη και Αττικής.

Επιπλέον, τους επόμενους μήνες θα κατασκευασθούν τα μέτρα κυκλοφοριακής ύφεσης- ασφάλειας επί της Λεωφόρου Κερύνειας (παρά την Εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας).

Βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία εγκατάστασης φωτιστικών αλλά και η αναβάθμιση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης στο Πάρκο Σπύρου Κυπριανού (Λεωφόρο Αγλαντζιάς).

Η αποπεράτωση του έργου αναμένεται εντός του μήνα.