Οι διαγνωστικοί έλεγχοι, η επιθεώρηση Προδρόμου και οι φωνές διαμαρτυρίας.

Με το μάθημα των Νέων Ελληνικών θα ξεκινήσουν οι παγκύπριες εξετάσεις ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, κατά την επίσκεψή του σε σχολεία όπου πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον Covid-19.

O υπουργός Παιδείας, επισκέφθηκε το Παγκύπριο Γυμνάσιο και το Λύκειο Αγίου Γεωργίου στη Λακατάμια.

«Σήμερα έχουμε τεστ σε πέντε λύκεια περίπου 700 παιδιά προβλέπει το πρόγραμμα.

Αύριο προβλέπονται ακόμα περισσότερα λύκεια.

Οι διαγνωστικοί έλεγχοι γίνονται τμηματικά, όπως έχουν συστήσει και οι ειδικοί, για να μπορούμε να παρακολουθήσουμε την κατάσταση.

Το καθήκον του σχολείου είναι να αφομοιώσουν τα παιδιά τη σωστή συμπεριφορά, την κοινωνική ευθύνη, το να κρατάμε αποστάσεις, να αποφεύγουμε συνωστισμούς» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας.

Ο Πρόδρομος Προδρόμου, ανέφερε ότι εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα των παγκύπριων εξετάσεων και η αρχή θα γίνει με τα Νέα Ελληνικά.

«Από τις εννέα Ιουνίου θα ξεκινήσουμε, με το μάθημα των νέων ελληνικών.

Προσωρινά μέχρι να τελειώσει αυτό το τριήμερο που δώσαμε την ευκαιρία στα παιδιά να κάνουν αλλαγές στις δηλώσεις τους για εξετάσεις, έχουν δοθεί τα προγράμματα, χωρίς ωράριο.

Αμέσως μετά θα μάθουν και το ωράριο».

Σ’ότι αφορά στα παράπονα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ο υπουργός Παιδείας, σημείωσε πως το σχολείο «έχει υποχρέωση να στηρίξει τα παιδιά που θα μείνουν στο σπίτι για λόγους υγείας.

Στο κάθε σχολείο ανάλογα των περιστάσεων πρέπει να γίνεται εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Το κάθε σχολείο έχει την ευχέρεια.

Είναι περιορισμένο το ωράριο μέχρι τις 11:30 και οι εκπαιδευτικοί ξέρουν καλύτερα.

Σε τμήμα στο προηγούμενο λύκειο που πήγα, δεν χρειαζόταν εξ αποστάσεως εκπαίδευση γιατί όλα τα παιδιά ήταν στην τάξη».

Σ’ ότι αφορά τις αποφάσεις για τα σχολεία, ο κ. Προδρόμου συνέστησε υπομονή μέχρι αύριο που θα έχει συνάντηση με την επιδημιολογική ομάδα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.