Η παραλία του ΡΙΚΚΟΥ

Έντονα ενοχλημένος με μέλη του δημοτικού συμβουλίου Γεροσκήπου παρουσιάζεται ο Ανδρέας Ηλία Ξενοφώντος, θέσμιος ενοικιαστής της γνωστής παραλίας ΡΙΚΚΟΣ στην Γεροσκήπου από την τροπή που παίρνει το θέμα της εκμίσθωσης του χώρου.

Το τεμάχιο που κατέχει για σαράντα σχεδόν χρόνια ο κ.Ξενοφωντος είναι Τ/Κ ιδιοκτησία και έχει παραχωρηθεί από τον κηδεμόνα διαχείρισης Τ/Κ περιουσιών στον δήμο Γεροσκήπου με την προϋπόθεση ότι θα εκμισθωνετο στον κ.Ξενοφωντος σύμφωνα με τον πρώην αντιδήμαρχο της Γεροσκήπου Ανδρέα Σιηηκκη, συγγενή του ΡΙΚΚΟΥ που παρακολούθησε την συνεδρία του δημοτικού συμβουλίου.

Το αίτημα είναι να υπάρξει η εκμίσθωση για όσα χρόνια παραχωρήθηκε και από την πολιτεία στον δήμο, για χάριν του κ.Ξενοφωντος, τόνισε ο Ανδρέας Σιηηκκης τονίζοντας ότι δεν μπορούν να εμπιστευτούν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ότι τον επόμενο χρόνο δεν θα πράξουν διαφορετικά.

Είπε ακόμη ότι είναι αδιανόητο για κάποιον επιχειρηματία να προχωρεί σε μια μεγάλη επένδυση που θα απαιτηθεί για την δημιουργία ενός νέου χώρου εξυπηρέτησης των λουομένων χωρίς να είναι διασφαλισμένος ότι θα αποσβεση την επένδυση του.

Ο κ.Σιηκκης κάλεσε τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου που επιμένουν στην εκμίσθωση για ένα χρόνο να κάνουν δεύτερες σκέψεις όχι μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους, αφού ο κ.Ξενοφωντος είναι τραυματίας πολέμου, αλλά και για λόγους ισότητας και δικαιοσύνης. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Γεροσκήπου Μάκης Παυλίδης ανέφερε ότι ο κ.Ξενοφωντος θα έχει προτεραιότητα κατά την ανανέωση της σύμβασης την επόμενη χρονιά αφήνοντας να νοηθεί ότι ο δήμος δεν κατοχυρώνεται νομικά να προχωρήσει σε μακροχρόνια σύμβαση.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ