Έτσι θα λειτουργούν οι επιτηρητές των μέτρων του Δήμου Πάφου.

Ο Δήμος Πάφου στηρίζει την εφαρμογή των νέων μέτρων στους τομείς που τον αφορούν, με σχετική επιτήρηση από τις 20 Μαρτίου , σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Φαίδωνος αναφέρθηκε στην σύσταση Ομάδας Υποστήριξης και Επιτήρησης των μέτρων που έχουν ληφθεί από το Κράτος για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού που προχώρησε ο Δήμος Πάφου, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών και την επίβλεψη της συμμόρφωσής τους με τα διατάγματα που εκδίδονται από τον Υπουργό Υγείας στην κρίσιμη αυτή περίοδο.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου, η Ομάδα Υποστήριξης και Επιτήρησης του Δήμου, αποτελούμενη από 10 υπαλλήλους με επικεφαλής τον Δημοτικό Υγειονομικό Επιθεωρητή Χρίστο Χρίστου και τον Λοχία της Τροχονομικής Υπηρεσίας Σάββα Πέτρου και συνδράμοντας το έργο της Αστυνομίας και του Υπουργείου , έχει ως αποστολή τον εντοπισμό κάθε αδικαιολόγητης και αχρείαστης συνάθροισης ατόμων σε κλειστούς ή ανοικτούς χώρους της πόλης, όπως καφετέριες, εστιατόρια, πλατείες, πάρκα κ.λπ. και να προβαίνει στις δέουσες αυστηρές συστάσεις προς τους παρανομούντες, καλώντας ταυτόχρονα την Αστυνομία.

Ο κ. Φαίδωνος καλεί στο έργο αυτό να συνδράμουν και οι πολίτες, τηλεφωνώντας ή στέλνοντας μήνυμα στους ειδικούς αριθμούς 99717210 και 99717157 από τις 6.00 π.μ. μέχρι τις 10.00 μ.μ., ώστε η εν λόγω Ομάδα του Δήμου να λαμβάνει γνώση της οποιασδήποτε παράνομης και επικίνδυνης συνάθροισης κοινού και να προβαίνει στις δέουσες ενέργειες.

Η προστασία της υγείας των πολιτών είναι ευθύνη όλων μας και δεν μπορεί να τίθεται σε πρόσθετο κίνδυνο από την ανεύθυνη και αλόγιστη συμπεριφορά οποιουδήποτε, συμπλήρωσε.

Εξάλλου ο επικεφαλής της Ομάδας Υποστήριξης και Επιτήρησης του Δήμου Πάφου, Δημοτικός Υγειονομικός Επιθεωρητής Χρίστος Χρίστου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ και αναφερόμενος στο πρακτικό μέρος της επιτήρησης σημείωσε πως η τοπική αρχή έχει δώσει δύο τηλεφωνικές γραμμές και χειρίζονται τις πληροφορίες που τους δίνουν οι πολίτες αναφορικά με πιθανή παραβίαση διαταγμάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Χρίστου, υπάρχει μια δεκαμελής ομάδα με δυνατότητα ενίσχυσης που μπορεί να γίνει και εικοσαμελής σε περίπτωση που χρειαστεί και ανάλογα, όπως είπε, αποστέλλονται άτομα, επί τόπου σε συνεργασία πάντοτε με την Αστυνομία, για λήψη μέτρων εκεί όπου εντοπίζεται παραβίαση διατάγματος.

Επιπρόσθετα, ο επικεφαλής της Ομάδας Υποστήριξης και Επιτήρησης του Δήμου Πάφου , σημείωσε πως αρκετοί εστιάτορες έχουν παρερμηνεύσει το διάταγμα, αφού σύμφωνα με αυτό, οι πολίτες μπορεί να λαμβάνουν έτοιμο φαγητό είτε από παράθυρο, είτε κατ’ οίκον διανομή.

Επεσήμανε ακόμη πως στην Πάφο αλλά και Παγκύπρια παρατηρείται το φαινόμενο, πολλοί εστιάτορες να έχουν μετατρέψει τα εστιατόρια τους σε καταστήματα παράδοσης φαγητού κατόπιν τηλεφώνου για σκοπούς επιβίωσης.

Αυτό σημείωσε δεν επιτρέπεται.