Πληροφορίες για δύο νεκρούς μετά την πυρκαγιά σε νοσοκομείο των κατεχομένων.

Σε ανείπωτη τραγωδία, εξελίχθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε στο «κρατικό» Νοσοκομείο της κατεχόμενης Λευκωσίας.

Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα, από την πυρκαγιά έχασαν τη ζωή τους δύο πρόσωπα, εκ των οποίων ο ένας έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της εκκένωσης, ενώ ο δεύτερος υπέκυψε στα τραύματά του λίγο μετά που μεταφέρθηκε σε άλλον Νοσοκομείο για περίθαλψη.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 6:35 το πρωί, όταν τυλίχθηκε στις φλόγες το Τμήμα Αγγειολογίας του Νοσοκομείου, ενώ ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξέφρασε την ετοιμότητα της Κυβέρνησης να συνδράμει με όποιο τρόπο τους ζητηθεί.

«Έχω επικοινωνήσει μέσω της Τεχνικής Επιτροπής με της αρχές των κατεχομένων και εκφράσαμε την ετοιμότητα μας να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μας ζητηθεί».

Στο σημείο έσπευσαν μέλη της λεγόμενης Αστυνομίας και πυροσβέστες, οι οποίοι απομακρύνουν τους ασθενείς από το χώρο.

Μέχρι στιγμής δεν έγιναν γνωστοί οι λόγοι που ξέσπασε η πυρκαγιά, παρότι από το νοσοκομείο αναφέρουν ότι η πυρκαγιά ξέσπασε μετά από έκρηξη κυλίνδρου υγραερίου.

Στο σημείο έσπευσε ο Τουφάν Ερχουρμάν, όπως και ο «υπουργός υγείας», ο οποίος ανέφερε πως προς το παρόν δεν υπάρχουν θύματα από την πυρκαγιά.

Σε δηλώσεις του από το σημείο ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε ότι τέτοιες καταστροφές θα πρέπει να μας κάνουν πιο προσεχτικούς για να αποφευχθούν παρόμοιες τραγωδίες στο μέλλον.